Kotiakustiikka.fi

Harrastustilat

Harrastustilat

Erilaisissa harrastustiloissa on erilaisia vaatimuksia huoneen akustiikalle. Tilassa, jossa soitetaan musiikkia, tulee huone vaimentaa hallitusti. Sähköisesti vahvistettua musiikkia voidaan soittaa vaimennetuissa tiloissa, mutta vahvistamaton soitto ja laulu pääsevät oikeuksiinsa vasta hieman kaikuisassa suurehkossa tilassa.

Esimerkkejä

Tilassa, jossa soitetaan sähköisesti vahvistettua musiikkia, tilan jälkikaiunta-aika voi olla lyhyt. Tällöin katon ja kahden vierekkäisen seinäpinnan tulee vaimentaa ääntä hyvin. Näin saadaan vaimennettua sekä pysty- että vaakasuuntaiset kaiut. Kattopintaan soveltuvat Master -levyt ja seinäpinnalle Wall Panel -tuotteet. Jos on pelättävissä, että seinä ja kattopintoihin kohdistuu iskuja ja kolhuja voidaan niissä käyttää lujia, iskunkestäviä Super G- tai RTP-levyjä.

Kun tilassa soitetaan akustista musiikka tai lauletaan, tila saa olla kaikuisampi kuin vahvistetun musiikin soittamiseen tarkoitettu tila. Kattopinnassa voi käyttää esimerkiksi Master beta -akustiikkalevyjä, jotka heijastavat osan äänestä takaisin huonetilaan. Seinäpinnoille voidaan asentaa ääntä vaimentavia kenttiä tai 'tauluja' Master- tai Wall Panel- levyistä.

Sisäkatto Master alpha, seinälevyt Wall Panel

Sisäkatto Master alpha, seinälevyt Wall Panel

Tuotteet

Harrastetilojen akustointiin suositeltavia tuotteita:

Ecophon Master

Ecophon Super G

Ecophon Akusto